Een goede shaoxing rijstwijn kun je drinken. Eventueel verwarmd, net als sake. In de keuken wordt het veel gebruikt om eventuele nare geurtjes van vis of vlees te neutraliseren. Gewoon even kort “marineren” in een beetje rijstwijn is genoeg. Maar een scheutje om op het eind mee af te blussen is ook lekker en geeft je vlees net dat Aziatische tintje. Verder vind je Shaoxing rijstwijn in allerlei marinades, soepen, drunken chicken, pork belly, noem maar op. Echt onmisbaar in de Chinese keuken. Een fles shaoxing rijstwijn is gewoon buiten de koelkast onbeperkt houdbaar, zeker als je er alleen mee kookt.
Bij aankoop van deze product dient u minimaal 18 jaar te zijn. Indien je het gaat afhalen; iedereen die jonger is dan 25 jaar en alcohol koopt, moet zijn legitimatie laten zien. Bij verkoop van dit product kan Gembira contact opnemen met de klant ter verificatie van zijn of haar leeftijd. Of bij het bezorgen van uw pakket, kan PostNL uw leeftijd controleren.