De smaak van Korea

De smaak van Korea

0 reactie minuten lezen

Wie kent niet Squid Game en het dalgona snoepje dat het populair maakte? Of misschien de pittige en kruidige kimchi?

Zuid-Korea is over de hele wereld bekend geworden om verschillende redenen, zoals: het virale nummer "Gangnam Style" van PSY, BTS en de vele hartverscheurende drama's die ze hebben. Dit alles vestigt de aandacht op Korea en zijn cultuur, en we mogen nooit het eten vergeten als we het over cultuur hebben.

Ze staan bekend als een van de gezondste mensen ter wereld en dat is ook te danken aan de grote verscheidenheid aan verrukkelijk eten die ze hebben. Van verse groenten tot gefermenteerde groenten, zeevruchten en vlees, laten we eens kijken en een paar Koreaanse hartige gerechten uitproberen!

Japchae was ooit een koninklijk gerecht, maar kan nu door iedereen worden gegeten. Hartig en licht zoet, het maakt gebruik van glasnoedels gemaakt van zoete aardappelzetmeel (kan worden vervangen door vermicelli), sojasaus, sesamolie, roergebakken groenten en vlees!
Verwijder gewoon het vlees en voeg meer groenten toe om een veganistische japchae te maken.

Bibimbap bestaat al vele eeuwen in Zuid Korea en het is 1 van de traditionele Koreaanse gerechten. Het is een knapperig, pittig en zoet gerecht dat voornamelijk bestaat uit een kom rijst met gesauteerde en gekruide groenten, dun gesneden rundvlees, sesamolie, sojasaus en vooral gochujang!
Er zijn veel verschillende bibimbap-varianten, kijk maar welke variant jij het lekkerst vindt.

De geschiedenis van Bulgogi gaat terug tot 37 voor Christus! Het "vuurvlees" is gemaakt van vlees gemarineerd met geraspte Aziatische peer, gehakte knoflook, gehakte gember, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en sommigen gebruiken ook gochujang. Je kunt het bakken, grillen of BBQ-en met wat groenten en serveren met rijst.

Gyeran-jjim, letterlijk "gestoomd ei", is een luchtig, hartig gerecht dat populair is in Korea. Het wordt gemaakt van eieren, meestal dashi of ansjovisbouillon, maar je kunt ook groenten/vleesbouillon of gewoon water gebruiken, sesamolie, vissaus is optioneel, gesnipperde groene ui of andere groenten/ham.

Nu iets verfrissends: Hwachae!

Hwachae heeft ook een lange geschiedenis en werd beschouwd als een luxueuze drank voor royals. Een watermeloenpunch gemaakt van gebalde of in blokjes gesneden watermeloenen, verschillende andere bessen of vruchten, nata de coco, aardbeienmelk, gecondenseerde melk of honing, en moderne Koreanen gebruiken meestal ook koolzuurhoudende drank in de mix. Echt een verfrissend drankje!

Er zijn er nog meer, maar voor nu veel plezier met het uitproberen van een aantal van deze gerechten en vergeet niet wat kimchi te happen tijdens het eten!

Delen
ReactiesBekijk reacties op "De smaak van Korea"Laat een reactie achter
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Categorieën
LandenRijst, Noedels & MeelKruidenSauzen / Marinades / ExtractDrankenSushi / JapansConserverenDessert & SnacksNon FoodHot Pot / Fondue / Korean BBQGezondheid productenSaleKlantenserviceMijn accountNederlandsEnglish