Voedseltrends waar Indonesiërs gek op zijn!

Voedseltrends waar Indonesiërs gek op zijn!

0 reactie minuten lezen

Indonesiërs zijn erg vriendelijk en gezellig en houden ervan om de laatste trends te volgen als een van hun gespreksonderwerpen. Het zijn mensen met een hoge nieuwsgierigheid en ze zijn niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Er is bijvoorbeeld maar één trending video of een bekend persoon nodig om een gerecht te beoordelen en de meeste Indonesiërs zullen het zelf uitproberen door de meest authentieke versie van het gerecht te maken of er een geheel nieuwe variant van te maken met een mix van onze eigen persoonlijke smaak. Dus wat zijn enkele van die trending voedingsmiddelen waar ze gek op zijn?

Gohyong of ngohiong komt oorspronkelijk uit China en werd naar Indonesië gebracht en vermengd met de lokale Betawi-cultuur. Hoewel het al heel lang bestaat, heeft het onlangs aan populariteit gewonnen en is het een van de meest populaire voedingsmiddelen in Indonesië.

Gewikkeld in een tofu- of loempiavel en gevuld met gehakte garnalen en kip, eieren, wat maïzena, sesamolie en de naamgever van het gerecht, gohyongkruiden, wordt het gestoomd en je kunt ervoor kiezen om het daarna ook te bakken. Er wordt meestal een saus bij geserveerd van palmsuiker, tamarinde, zwarte peper, een smaak naar keuze en water. Gohyong wordt gegeten als bijgerecht of met rijst!

De volgende bereiding vergt geduld, maar beloont je met de voldoening van een volle maag. Veel Indonesiërs stonden uren in de rij om Gudeg Mercon (letterlijk vuurspuwende gudeg!) van mevrouw Prih te proberen. Het wordt bereid met jonge jackfruit, kokosmelk, palmsuiker, galangal/aromantische gember, cayennepeper, laurierblaadjes, koriander, sjalot en knoflook.

Hoewel krecek, gemaakt van koeienhuid en gefrituurd tot een cracker die vervolgens aan verschillende gerechten wordt toegevoegd, een must is voor gudeg, houden sommigen niet van de zachte kauwtextuur ervan. Kip of ei kunnen als vervanging dienen.

Saté Taichan, ondanks dat het een saté is, gebruikt eigenlijk geen saus in tegenstelling tot de meeste satés in Indonesië! In blokjes gesneden kipfilet wordt gemarineerd met knoflook (kan poeder zijn), limoensap, zwarte peper, sesamolie en zout, en vervolgens op een stokje gespiesd en gegrild of gefrituurd.

Sommige Indonesiërs hebben gezegd dat saté taichan is gemaakt omdat de verkoper te lui is om de pindasaus te maken en het op smaak te brengen, en het heeft inderdaad een lichtere smaak, maar toch blijft saté een van de populairste gerechten. Hoe eigenaardig.

Dan is er nog Seblak. Wanneer de trend van seblak stopt, zullen we nooit weten, want er blijven nieuwe experimentele varianten van seblak opduiken die de nieuwste trend worden. De meest recente is een seblak gemaakt en geserveerd op vijzel en stamper!

Maar de populairste is nog steeds waar de meeste Indonesiërs bekend mee zijn: seblak van gekookte rauwe cracker en verschillende andere toppings zoals groene groenten, worstjes, eieren, en sommigen gebruiken noedels of pasta. De iconische rode soep wordt gemaakt van aromatische gember, veel rode cayennepeper, zout, kippenpoeder, knoflook, sjalotten en voor extra pittigheid: Boncabe!

Let er wel op dat sommige seblak erg pittig kan zijn, dus wees voorzichtig als je seblak eet!

Samen koken, eten of iets delen met je geliefde is een moment dat de moeite waard is, net zoals Indonesiërs dat graag doen! Wat dacht je ervan om deze keer je eigen variant te maken en het te delen met een vriend, familie of misschien een andere Indonesiër?

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Voedseltrends waar Indonesiërs gek op zijn!"Laat een reactie achter
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Categorieën
LandenRijst, Noedels & MeelKruidenSauzen / Marinades / ExtractDrankenSushi / JapansConserverenDessert & SnacksNon FoodHot Pot / Fondue / Korean BBQGezondheid productenSaleKlantenserviceMijn accountNederlandsEnglish