Geliefde gerechten uit de Verenigde Staten

Geliefde gerechten uit de Verenigde Staten

0 reactie minuten lezen

De Verenigde Staten van Amerika zijn een bekend smeltkroesland waar elk volk zijn eigen unieke verhaal en cultuur deelt. De Amerikaanse keuken is uitgebreid en lijkt eindeloos, maar laten we eens kijken naar een aantal geliefde gerechten die Amerikanen graag maken!

 

Ten eerste, hoewel de oorsprong van pot roast terug te voeren is naar Europa en beïnvloed is door verschillende vergelijkbare Europese gerechten, heeft pot roast een reputatie verworven als een klassiek, troostrijk Amerikaans gerecht. Het maakt gebruik van taaie stukken rundvlees die de Amerikanen chuck roast, bottom round en brisket noemen. Het rundvlees wordt langzaam gekookt op een laag vuurtje tot het mals is, gemakkelijk uit elkaar valt en zijn smaak afgeeft aan de soep!

Er zijn een paar manieren om pot roast te bereiden, maar meestal wordt alles in één grote pan klaargemaakt. Sommige mensen koken het liefst alles in één keer, dumpen alle ingrediënten in de pan en laten het uren koken tot het vlees mals is. Sommigen geven er echter de voorkeur aan om extra stappen te doen om het gerecht smaakvoller te maken.

De eerste stap is altijd om het vlees in te smeren met zout en peper, dan laat je het een tijdje marineren of het wordt meteen dichtgeschroeid tot het aan alle kanten bruin is. Zet het rundvlees opzij voordat je de knoflook en uien kookt tot ze gekarameliseerd zijn. Zet ook de uien opzij en kook dan de wortels in dezelfde pan tot ze lichtjes bruin zijn, zet ze dan opzij met de uien.

Blus de pan af met runderbouillon, peterselie, tijm en laurierblaadjes en schraap de bodem schoon. Doe dan het vlees terug in de pan en laat het koken met het deksel op de pan. Nu is het tijd om te wachten tot het vlees zacht is voordat je de voorbereide groenten toevoegt. Wacht nog een paar minuten en je stoofpot is klaar!

Elke familie heeft zijn eigen recept voor stoofpot. Sommigen willen de soep dikker maken door bloem toe te voegen en anderen willen worcestershiresaus toevoegen voor de smaak. Sommige gezinnen bereiden hun stoofpot ook in de oven in plaats van op het fornuis omdat dat makkelijker is.

Wat de bereidingswijze ook is, pot roast is makkelijk te maken en een troostgerecht voor veel Amerikanen!

 

Fajitas is een Tex-Mex keuken, wat betekent dat het in Texas is gemaakt door Tejano's, Texanen die afstammen van Mexicanen. Het is een gerecht van gestreept gegrild vlees, paprika en uien, soms geserveerd op een tortilla. Het vlees is meestal rokjessteak omdat de naam eigenlijk verwijst naar dat stuk rundvlees, maar tegenwoordig kan het ook worden vervangen door andere stukken rundvlees of kip. Het is ook mogelijk om fajitas veganistisch te maken!

Het gesneden vlees wordt vaak gekruid met chilipoeder, gemalen komijn, knoflookpoeder of gehakte knoflook, oregano, zwarte peper en zout. Daarna schroei je het vlees gaar en leg je het opzij op een bord en bak je de paprika's en uien in dezelfde pan.

Als de paprika's en uien bijna gaar zijn, doe je het vlees er weer bij en roer je alles door elkaar. Serveer het bovenop een tortilla, vouw dicht en eet!

Je kunt ook wat toppings toevoegen zoals kaas, tacosaus, salsa, guacamole, zure room of tabasco. Fajitas kun je met vrienden en familie eten, of je kunt alles in je eentje opeten.

 

Nu komen we bij het zoete gedeelte. Kersentaart en appeltaart, twee taarten waar Amerikanen dol op zijn, en appeltaart wordt zelfs beschouwd als een symbool van de Verenigde Staten! Kersentaart en appeltaart vinden hun oorsprong echter in Europa, maar er is nog een taart die in de Verenigde Staten wordt gemaakt en die een traditionele taart voor Thanksgiving is geworden en een specialiteit van het zuidelijke deel van de Verenigde Staten, en dat is de Pecantaart!

Pecannoten komen oorspronkelijk uit het zuiden van de VS en er is zelfs archeologisch bewijs dat de inheemse bevolking al meer dan 8000 jaar geleden pecannoten gebruikte! Hoewel de pecannotentaart zelf alleen terug te vinden is tot 1886 in een tijdschrift van Harper's Bazaar waarin stond hoe de taart gemaakt moest worden.

De taartbodem zelf wordt meestal gemaakt van bloem, koude boter, plantaardige shortening, wat ijswater en zout voor een beetje smaak. Maar de vulling zelf is de ster van het gerecht.

Doe in een grote kom wat gemalen pecannoten, suiker, bruine suiker, maïssiroop, verzachte of gesmolten boter, eieren en vanille. Giet het vervolgens in de taartschaal die al bedekt is met taartkorst. Schik daarna de rest van de pecannoten bovenop het mengsel zodat het er mooi uitziet. Daarna gaat het de oven in!

Om te controleren of de taart klaar is of niet, schud je gewoon met de taart en kijk je of het midden veel wiebelt of niet. Als dat zo is, moet de taart nog iets langer gebakken worden.

Pecantaart kan warm worden opgediend nadat hij is afgekoeld uit de oven of koud nadat je hem een paar uur in de koelkast hebt gezet, het hangt van je voorkeur af!

 

De Duitse chocoladetaart is eigenlijk helemaal niet Duits en de oorspronkelijke naam was German's Chocolate Cake! Het is vernoemd naar een Engels-Amerikaanse chocolademaker die de pure bakchocolade maakte die uiteindelijk in het taartrecept wordt gebruikt, Samuel German. De bezittelijkheid werd uiteindelijk weggelaten en leidde ertoe dat veel mensen dachten dat het een Duitse oorsprong had, terwijl het in feite in Texas werd gemaakt!

Het originele recept stond op de achterkant van de chocoladerepen, maar nu zijn er veel recepten die het originele recept aanpassen aan hun eigen smaak!

Het originele recept van de cake bevat gesmolten chocolade, roomboter, eidooiers, suiker, vanille en bloem voor alle doeleinden voor de cake zelf. Voor het glazuur wordt kokos-pecan glazuur gebruikt dat wordt gemaakt door koffiemelk, eidooiers, boter, suiker en vanille in een steelpan te combineren. Kook en roer het tot het is ingedikt voordat je kokosvlokken en pecannoten toevoegt. Het glazuur wordt bovenop de cake gelegd, dan komt er nog een cake op, dan een laag glazuur, weer cake en dan de laatste laag glazuur.

Het originele recept stond vroeger op de achterkant van de chocoladerepen, maar nu zijn er veel recepten die het originele recept aanpassen aan hun smaak! In het origineel wordt Baker's German's Sweet Chocolate gebruikt, maar tegenwoordig kun je dat vervangen door pure of zoete chocolade van elk merk. Sommige mensen hebben ook liever dat de cake vochtiger is, of misschien een extra laagje glazuur op de hele cake, wat het origineel niet doet.

Maar hé, nu weet je tenminste dat de taart uit de Verenigde Staten komt!

 

Bananas foster is een dessert gemaakt van bananen bedekt met een gekarameliseerde saus, overgoten met vanille-ijs. Dit zoete gerecht werd gecreëerd in New Orleans, Louisiana, als een uitdaging van Owen Brennan aan zijn chef-kok Paul Blange. Het is vernoemd naar Brennans vriend, Richard Foster, en het was ook een manier om het fruit te promoten omdat de stad een belangrijke importeur van bananen was.

Hoewel het vaak aan tafel wordt geserveerd en geflambeerd, is het nog steeds mogelijk om het thuis te maken! Smelt eerst de boter in een koekenpan of pan en voeg dan bruine suiker, vanille-extract, kaneel en zout toe. Breng het geheel aan de kook voordat je de bananen toevoegt en laat het nog 1-2 minuten koken.

Serveer de bananen met de saus en klaar is kees! Er zijn recepten die rum en room toevoegen, en als je van noten houdt, voeg dan gehakte walnoten toe! Bananas foster wordt meestal geserveerd met een bolletje vanille-ijs bovenop de bananen, maar het kan ook op een toastje geserveerd worden!

 

Er is nog steeds meer en meer voedsel dat de Verenigde Staten te bieden heeft buiten de gebruikelijke hamburgers, gefrituurde kippen, sandwiches en milkshakes met een taartje erop. Soms moet je zoeken naar de schat die diep begraven ligt, en dat geldt ook voor de Verenigde Staten! Er valt nog veel meer te vertellen over de keuken van de VS, maar de lijst zou eindeloos zijn!

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Geliefde gerechten uit de Verenigde Staten"Laat een reactie achter
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Categorieën
LandenRijst, Noedels & MeelKruidenSauzen / Marinades / ExtractDrankenSushi / JapansConserverenDessert & SnacksNon FoodHot Pot / Fondue / Korean BBQGezondheid productenSaleKlantenserviceMijn accountNederlandsEnglish