De smaak van Japan

De smaak van Japan

0 reactie minuten lezen

De wereld stopt nooit met het innoveren van nieuwe dingen en het heeft ons van het tijdperk van monochrome televisie naar smartphones gebracht die ons wereldwijd met elkaar verbinden. Hoe meer we verbonden zijn met andere mensen, hoe meer we van hun cultuur weten.

Japanse animaties (anime), games, tv-programma's en recente virale inhoud hebben ervoor gezorgd dat hun levensstijl wereldwijd bekend is. Maar wat is een van de beste manieren om een nieuwe cultuur te leren kennen? Door hun eten!

Een van de populairste gerechten is Japanse curryrijst die zoet en hartig smaakt. Het is een gerecht uit India dat naar Japan werd gebracht door de Britten tijdens de Meiji periode (1868-1912). Het bestaat meestal uit vlees, uien, wortels en aardappelen en het is zeker een makkelijk gerecht om thuis te maken als je curry roux hebt!

Curry roux is een mix van specerijen en ingrediënten in blokjes die het bereiden van dit gerecht makkelijker maakt. Er zijn milde curry roux mixen, hete curry roux mixen en extra hete curry roux mixen voor een extra vleugje warmte.

De volgende op de lijst is Okonomiyaki! Het is een hartige pannenkoek, meestal gevuld met kool, vlees of zeevruchten. Het gerecht is in heel Japan verkrijgbaar met verschillende toppings en batters, afhankelijk van het gebied. Okonomiyaki betekent "grillen zoals jij het lekker vindt", en er zijn veel varianten die je kunt proberen of je kunt je eigen variant maken!

Je kunt dit speciaal gemaakte okonomiyaki-meel gebruiken om een deel van het bereidingsproces over te slaan! De volgende stap is om je vullingen naar keuze toe te voegen en vervolgens de gekookte okonomiyaki te bedekken met wat okonomiyakisaus, kewpie-mayonaise, gedroogd zeewier of gedroogde bonitovlokken.

Laten we nu een eenvoudig en leuk gerecht uitproberen: Onigiri! Onigiri wordt gemaakt van gewone rijst, soms licht gezouten, en gevuld met verschillende vullingen binnenin de rijstbal. Een van de populairste soorten onigiri is gevuld met tonijn vermengd met kewpie mayo. Je kunt ook andere soorten vullingen gebruiken en de rijstbal dan omwikkelen met een noriblad.

Mazemen of Mazesoba is een mie zonder bouillon uit Japan. Ondanks de naam worden er ramen of udon noedels gebruikt in plaats van soba noedels! De saus verschilt per regio, maar sommige gebruiken sesamolie, sojasaus, kippenbouillon en toban-djan voor wat extra pit. Leg er nori, katsuobushi, een halfgekookt ei en eventueel vlees op en dan is het tijd om van je mazemen te genieten.

En niet te vergeten, Omurice! Het maken van die beroemde zachte en romige omelet vereist oefening en vaardigheid, maar de demi-glacesaus zelf is een makkelijke klus om te doen. Natuurlijk is er altijd wel een variatie op iets, maar voor een eenvoudige demi-glace heb je meestal wat tomatenketchup, tonkatsu of sojasaus, Japanse worcestersaus, bruine suiker of honing nodig.

Deze gerechten zijn verrassend makkelijk thuis te maken, dus laten we ze uitproberen en één voor één het eten van andere culturen ontdekken!

Delen
ReactiesBekijk reacties op "De smaak van Japan"Laat een reactie achter
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Categorieën
LandenRijst, Noedels & MeelKruidenSauzen / Marinades / ExtractDrankenSushi / JapansConserverenDessert & SnacksNon FoodHot Pot / Fondue / Korean BBQGezondheid productenSaleKlantenserviceMijn accountNederlandsEnglish